Описи освітніх програм
Робочі програми навчальних дисциплін ОПП «Гастрономічний туризм» (рівень: бакалавр; форма навчання: денна; мова навчання: українська; н.п. 2020 р.)
Освітньо-професійна програма «Гастрономічний туризм» за напрямом підготовки 242 «Туризм» галузі знань 24 «Сфера обслуговування»
Обов’язкові компоненти ОП
- ОК 1. Іноземна мова
- ОК 2. Основи туризмознавства
- ОК 3. Вступ до університетських студій
- ОК 4. Географія туризму
- ОК 5. Туристичне країнознавство
- ОК 6. Українська та зарубіжна культура
- ОК 7. Соціально-політичні студії
- ОК 8. Туристично-краєзнавчі студії
- ОК 9. Рекреаційна географія з основами рекреалогії
- ОК 10.Інформаційні технології в туризмі
- ОК 11. Основи організації наукових досліджень в туризмознавствія
- ОК 12. Математичні методи з основами вищої математики і статистики
- ОК 13. Організація екскурсійних послуг (з курсовою роботою)
- ОК 14. Географія України
- ОК 15. Вибрані розділи трудового права і основ підприємницької діяльності
- ОК 16. Маркетинг туризму
- ОК 17. Менеджмент туризму
- ОК 18. Філософія
- ОК 19. Методи досліджень в туризмі
- ОК 20. Навчальна практика з туристичного орієнтування та краєзнавства
- ОК 21. Зимова навчальна професійно-орієнтована практика (з вивчення об’єктів гастрономічної спадщини України) Навчальна професійно-орієнтована екскурсійна практика
- ОК 22. Навчальна професійно-орієнтована практика з вивчення ресурсів гастрономічного туризму
- ОК 23. Топографія та основи туристичної картографії
- ОК 24. Виробнича практика Виробнича переддипломна практика
- ОК 25. Кваліфікаційна робота бакалавра (за професійним спрямуванням)
- ОК 26. Географія традиційної культури населення та культурні ландшафти України та світу
- ОК 27. Гастрономічна спадщина України: аудит та збереження
- ОК 28. Агровиробничі ландшафти України як ресурси ено- та гастрономічного туризму
- ОК 29. Агровиробничі ландшафти Європи та світу як ресурси ено- та гастрономічного туризму
- ОК 30. Гастрономічний туризм: екосистемність підходів та екоорієнтованість послуг
- ОК 31.Географія ресурсів ено- та гастрономічного туризму: потенціал, територіальні особливості, кластеризація (з курсовою роботою)
- ОК 32. Захищені географічні зазначення та географія традиційних виробництв та продуктів України та світу
- ОК 33. Туристична політика та міжнародне співробітництво в ено- та гастрономічному туризмі
- ОК 34. Суспільна географія
- ОК 35. Організація транспортного обслуговування в ено- та гастрономічному туризмі
Вибіркові компоненти ОП
Вибірковий блок 1 (Ено- та гастротуристична діяльність )
- ВБ.2.01 Нормативно-правове регулювання ено- та гастротуристичної діяльності: стандартизація та сертифікація послуг
- ВБ.2.02 Туристичний потенціал та гастрономічна культура урболандшафтів
- ВБ.2.03 Географія ринків ено- та гастрономічного туризму України та світу
- ВБ.2.04 Географія культури харчування та споживання в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.2.05 Організаційні інструменти ено- та гастрономічного туризму
- ВБ.2.06 Засади сталого розвитку ено- та гастрономічного туризму
- ВБ.2.07 Спеціалізовані види рекреації та туризму: винний туризм
- ВБ.2.08 Брендінг туристичних дестинацій
- ВБ.2.09 Економіка туристичної фірми
- ВБ.2.10 Маркетинг і менеджмент ено- та гастрономічних туристичних дестинацій
- ВБ.2.11 Туроперейтинг та діяльність підприємства в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.2.12 Рекреаційне природокористування
- ВБ.2.13 Друга іноземна мова
Вибір з переліку (студент обирає 1 дисципліну з кожного переліку)
Перелік №1 вільного вибору студента (Ено- та гастротуристична діяльність)
- ВБ.3.01.01 Соціологічні дослідження в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.3.01.02 Психологія і конфліктологія туризму
- ВБ.3.01.03 Спеціалізовані види рекреації та туризму: міський туризм
Перелік №2 вільного вибору студента (Ено- та гастротуристична діяльність)
- ВБ.3.02.01 Фінанси та бухоблік
- ВБ.3.02.02 Недержавні громадські організації в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.3.02.03 Спеціалізовані види рекреації та туризму: агрорекреація та сільський туризм
Перелік №3 вільного вибору студента (Ено- та гастротуристична діяльність)
- ВБ.3.03.01 Основи дегустації продуктів та вин
- ВБ.3.03.02 Спеціалізовані види рекреації та туризму: подієвий туризм
- ВБ.3.03.03 Територіальні моделі ено- та гастрономічного туризму
Перелік №4 вільного вибору студента (Ено- та гастротуристична діяльність)
- ВБ.3.04.01 Мережеве співробітництво в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.3.04.02 Організація послуг харчування та розміщення в туризмі
- ВБ.3.04.03 Основи зовнішньоекономічної діяльності туристичного підприємства
Перелік №5 вільного вибору студента (Ено- та гастротуристична діяльність)
- ВБ.3.05.01 Екологічна експертиза та ОВД ено- та гастрономічного туризму
- ВБ.3.05.01 Smart-технології в ено- та гастрономічному туризмі
- ВБ.3.05.01 Урбоекологія з основами екології